Doughnut-økonomi

Alder

Udskoling, Ungdomsuddannelse

Fag

Dansk, Historie, Biologi, Geografi, Samfundsfag, Kristendom, Sprogfag, Andet

Max. antal besøgende

80-100

Undervisningen tilgodeser flg. mål

Foredraget indeholder temaer, som berører FN's Verdensmål, klimakrisen og menneskerettigheder. Det er af tværfaglig natur.

Varighed

1,5 time

Beskrivelse af aktiviteterne

Det her handler slet ikke om oliekogte kager. Årsagen til at begrebet kaldes for doughnut-økonomi er, at de to cirkler skaber en form, som på en prik ligner en doughnut. Tænk på formen som et kompas for menneskelig fremgang i det 21.århundrede. Målet er at alle mennesker får opfyldt deres behov indenfor planetens midler.

Doughnutten består af to koncentriske cirkler. Den inderste ring indeholder den sociale basis – de almenmenneskelige behov, og den yderste ring skal sikre, at vi ikke overforbruger af planetens rigdomme. Imellem disse to ringe ligger doughnutten. Her er der økologisk tryghed og social retfærdighed. Her kan mennesker trives.

I dette foredrag stifter eleverne bekendtskab med en ny økonomisk tankegang for bæredygtighed, som giver håb i forhold til alle vore globale kriser. Eleverne får en basis-forståelse af doughnut-økonomiens 12 sociale og 9 økologiske dimensioner.

Hør mere om doughnut-økonomi i Kate Raworths TED foredrag fra 2018.

 

Kontakt

Sonja Salminen

6058 2078

mundu@mundu.dk

Bemærkninger

Foredraget finder sted på din skole.

Pris

4100,- + transportudgifter for to formidlere.

Øvrige tilbud