Jagt og lystfiskeri på skoleskemaet

Alder

Indskoling, Mellemskole, Udskoling, Ungdomsuddannelse

Fag

Dansk, Historie, Natur/teknik, Biologi, Geografi, Billedkunst, Idræt, Sløjd, Samfundsfag, Kristendom

Beskrivelse af aktiviteterne

Danmarks Jægerforbund og Danmarks Sportsfiskerforbund vil med projektet Bliv NaturligVis bringe naturen på skoleskemaet med jagt og lystfiskeri som tema.

Kontakt

Gratis formidlingstilbud til skoler

Bliv NaturligVis bringer jagt og lystfiskeri på skoleskemaet i Danmark under den åbne skole.

På vores hjemmeside http://www.blivnaturligvis.dk tilbyder vi:

  • En kontaktbase med frivillige jægere og lystfiskere, der står klar til at komme ud på skolen og formidle autentiske oplevelser til undervisningen.
  • Gratis målstyrede, tværfaglige undervisningsmaterialer.
  • Mulighed for bestilling af vildtkasser til madkundskab.

Børneattest og straffeattest

Alle frivillige på Bliv NaturligVis har leveret en ren børne- og straffeattest, rekvireret og godkendt af Bliv NaturligVis kontoret inden første skolebesøg.

Hvorfor jagt og lystfiskeri på skoleskemaet?

Jægere og lystfiskere bevæger sig i naturen på en måde, hvor de konstant søger viden om naturen og større tilhørsforhold til denne. De høster af naturens overskud, og ved, at naturen skal beskyttes, før den kan benyttes.

Bliv NaturligVis tager udgangspunkt i den kærlighed til naturen, som er dybt forankret i størstedelen af de danske jægere og lystfiskere. Med den i hånden og lys i øjnene, tager de børnene med på en naturrejse fra den spirende naturpleje, over nedlæggelsen eller fangsten af deres bytte og til nydelsen i det gode måltid der følger. Jægere og lystfiskere har deres gang i naturen, fordi de simpelthen ikke kan lade være, og dette forhold til naturen, ønsker Bliv NaturligVis at sætte i spil sammen med skolebørnene.

Børn med fingrene godt og grundigt nede i naturen er glade og nysgerrige mennesker. Ved at bidrage til børnenes nysgerrighed for, viden om, og kærlighed til naturen, mener vi, at vi facilitere en ramme, hvor børnenes natursyn og naturidentitet dannes.

Nysgerrige børneøjne, fingre der ikke kan lade være med at røre ved dyret selvom det er lidt grænseoverskridende, den umiddelbare begejstring over at ramme plet med en bue eller fange en levende fisk.

Bliv NaturligVis er et formidlingsprojekt, der arbejder for at udvikle børns naturforståelse og -identitet gennem formidling med jagt og lystfiskeri. Projektet er et samarbejde mellem Danmarks Jægerforbund og Danmarks Sportsfiskerforbund støttet af Nordea-fonden.