Forensic Science, Morderen på stranden

Alder

Udskoling

Fag

Andet

Varighed

En dag fra 8.40-14.00

Beskrivelse af aktiviteterne

Denne dag skal I være retsmedicinere, der hjælper med at opklare et mord begået på Grenaa Strand. I kommer til at arbejde med DNA-analyse, balistik, vægt og argumentationsanalyse, hvilket alt sammen skal bruges til, at I i sidste ende skal bevise, hvem I tror, der er mordere.

Vi bruger et opstartslokale, hvor eleverne har base. Her introducerer gamemasteren til historien, og her har eleverne opslagstavler, hvor de hænger notater fra forsøgene og afhøringsrapporterne til personerne op. Efterfølgende samler de deres iafttagelser i postits eller lignende under navnene, så de samler al deres viden om personerne på opslagstavlen. Det giver dem et godt overblik, og de tager udgangspunkt i dette visuelle overblik, når de undervejs bliver spurgt ind til bevisførelse og argumentationen i forhold til at udelukke mistænkte eller komme med anklager til mistænkte.

Udover et almindeligt undervisningslokale med opslagstavler, så har eleverne adgang til fysik, biologi og kemi-lokalet, hvor de laver forsøg, der skal fungere som bevismateriale. Udover vores faglærere så har vi HTX-elever, der hjælper med at facilitere undervisningen, så vi har elev

Vi arbejder i laboratorierne på HTX i Grenaa, hvor vores elever vil være med til at stå for undervisningen.

Forberedelse

Lærerne kan se forløbet ved at tilgå nedenstående link, og lærerne må gerne orientere sig i materialet, men selvfølgelig ikke fortælle eleverne noget om indholdet. Du logger ind som gæst og kopierer linket ind i browseren igen. Under afviklingen må lærerne gerne hjælpe med at køre forløbet ved at spørge undrende ind til elevernes arbejde, så de øver sig i at præsentere deres bevismateriale.

https://online.videndjurs.dk/course/view.php?id=5696

Kontakt

Christina Lindgaard Klausen

21789372

clkl@videndjurs.dk