Norddjurs - Danmarks vildeste kommune

Norddjurs - Danmarks vildeste kommune

Norddjurs Kommune deltager i konkurrencen om at blive Danmarks Vildeste Kommune www.dkvild.dk. Dette indebærer, at vi vil arbejde for at øge naturindholdet og give biodiversiteten et kraftigt løft og på at skabe flere og større naturområder. Skoler og institutioner kan give elever, børn og deres familier en aktiv rolle i projektet.

Derfor inviterer Norddjurs Skoletjeneste og kommunens Naturteam jer nu til at deltage i et i netværk, hvor skoler og institutioner samarbejder om vilde planer, der forbedrer vilkårene for dyr- og planter i vores naturskønne kommune.
Tanken er, at kommunens biologer giver netværket en indledende sparring og faglig vejledning (herunder måske bidrager til at igangsætte udvikling af undervisningsmateriale, som er målrettet de præcise opgaver, som netværket ønsker at arbejde med).

Herefter er det tanken, at netværket koordineres af skoletjenesten.

P.s. Har man allerede lyst til at gøre en indsats nu, kan vi anbefale Norddjurs Kommunes netop udgivne pjece. ”Giv plads til liv* (se https://www.norddjurs.dk/borger/taet-paa-naturen/biodiversitet/pjece).
Her beskrives de principper, der skaber og fastholder biodiversitet i naturen, på en måde så de kan overføres og bruges i en have eller på andre grønne arealer.